Hakkımızda

1995-1996 öğretim yılında yüksek lisans programı ile faaliyete başlayan İşletme Bölümümüz, ilk lisans öğrencilerini 1996-1997 ve ilk doktora öğrencilerini 1999-2000 öğretim yıllarında kabul etmiştir.

Bölümümüzün 2015-2016 öğretim yılı itibariyle;

– Örgün ve ikinci öğretim Lisans programlarında toplam 1131,

– Tezli Yüksek Lisans programında 91,

– İşletme Tezsiz Yüksek Lisans programında 155,

– Muhasebe Finansman Tezsiz Yüksek Lisans programında 49,

– Doktora programında 42,

olmak üzere toplam 1468 öğrencisi bulunmaktadır.

İşletme Bölümü kuruluşundan bu yana çok sayıda ulusal ve uluslararası akademik etkinliği gerçekleştirmiş, Avrupa’nın çeşitli üniversiteleri ile işbirliği içinde olmuştur. Bu işbirlikleri neticesinde Sokrates ve Erasmus değişim programları kapsamında yurt dışında öğrenimine devam eden öğrencilerimizin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Misyon ve Amaçlarımız

İşletme Bölümü’nün Misyonu, ülkemizin nitelikli insan kaynağı ihtiyacının giderilmesine katkı sağlamaktır. Bunun için öncelikle öğrencilerini ülkesinin ve dünyanın iktisadi, sosyal ve beşeri sorunlarına kafa yorabilen; daha özellikli olarak ise günümüzün rekabetçi koşullarında özel ve kamu sektör örgütlerini başarıyla yönetecek çağdaş bilgi ve beceriye sahip, stratejik düşünen ve davranan yönetici adayları olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda ilkemiz, eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi sürekli olarak sorgulamak ve geliştirmek; ayrıca insan yetiştirme süreçlerimizde hümanist değerleri önde tutmaktır.

Yönetim
Bölüm Başkanı