Bölümümüz Hakkında

Bölümümüz Hakkında Genel Bilgiler

1995-1996 öğretim yılında yüksek lisans programı ile faaliyete başlayan İşletme Bölümümüz, ilk lisans öğrencilerini 1996-1997 ve ilk doktora öğrencilerini 1999-2000 öğretim yıllarında kabul etmiştir.

Bölümümüzün 2023-2024 Bahar Dönemi itibari ile, örgün (507) ve ikinci öğretim (99) lisans, Tezli Yüksek Lisans (47), İşletme Tezsiz Yüksek Lisans (76), Muhasebe Finansman Tezsiz Yüksek Lisans (18), İşletme Doktora (19) ve Yönetim Organizasyon Doktora (2) programlarında kayıtlı öğrencisi bulunmaktadır.

İşletme Bölümü kuruluşundan bu yana çok sayıda ulusal ve uluslararası akademik etkinliği gerçekleştirmiş, Avrupa’nın çeşitli üniversiteleri ile işbirliği içinde olmuştur. Bu işbirlikleri neticesinde Sokrates ve Erasmus değişim programları kapsamında yurt dışında öğrenimine devam eden öğrencilerimizin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Mezunlarımızın İş Olanakları

Akdeniz Üniversitesi İşletme diploması ile gerek kamuda gerekse özel sektörde (bankalar, özel şirketler, basın-yayın ve medya kuruluşları vb. gibi) geniş bir yelpazede iş bulma olanağına sahip olan mezunlarımız yurtiçi ve yurtdışında ilgili alanlardaki yüksek lisans ve doktora programlarına devam ederek akademik kariyer yapma olanağına da sahiptirler. Öğrencilerimize mezuniyet öncesinde iş ve staj olanaklarına ilişkin bir bakış açısı sağlamak amacıyla çok aktif olarak faaliyetlerini sürdüren Girişimcilik ve Kariyer Topluluğumuz (Akdeniz GKT) bu alandaki katkılarından dolayı basında sık sık yer almakta olup, ulusal ödüllerle başarısını taçlandırmıştır. Akdeniz GKT, öğrencilerimiz ile iş dünyasının önde gelen isim ve markaları arasında bağlantılar kurmuş ve sosyal sorumluluk projeleriyle de fark yaratmıştır.

Misyon ve Amaçlarımız

İşletme Bölümü’nün Misyonu, ülkemizin nitelikli insan kaynağı ihtiyacının giderilmesine katkı sağlamaktır. Bunun için öncelikle öğrencilerini ülkesinin ve dünyanın iktisadi, sosyal ve beşeri sorunlarına kafa yorabilen; daha özellikli olarak ise günümüzün rekabetçi koşullarında özel ve kamu sektör örgütlerini başarıyla yönetecek çağdaş bilgi ve beceriye sahip, stratejik düşünen ve davranan yönetici adayları olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda ilkemiz, eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi sürekli olarak sorgulamak ve geliştirmek; ayrıca insan yetiştirme süreçlerimizde hümanist değerleri önde tutmaktır.

Bölümün Program Çıktıları

-İşletmecilik ile ilgili temel kavramları, işletme ve yönetimin temel fonksiyonlarını bilir; işletmeyi verimlilik ve performans temelinde bir bütün olarak algılayabilir.

-İş ve işletme kurma sürecinin temel aşamalarını bilir ve uygulayabilir.

-Ulusal, uluslararası ve küresel düzeyde işletme organizasyonlarını etkileyen ekonomik, hukuki, sosyal ve kültürel yönleri kavrayabilir; bir işletme için stratejik yönetim süreci geliştirebilir ve uygulayabilir.

-Temel bilişim teknolojilerini kullanabilir; yeni yönetim model öğrenir ve anlayışlarını etkili bir biçimde uygulayabilir.

-İşletmecilik bilgi ve becerilerini üretim, pazarlama, finans, muhasebe ve insan kaynakları alanlarının en az birinde operasyonel ve yöneticilik düzeyinde uygulayabilir.

-Takım çalışmalarında yer alabilir.

-Sorun çözme ve karar verme süreçlerinde sayısal yöntemlerden yararlanabilir.

-Ekonomik ve sosyal araştırmaları eleştirel bir gözle yapabilir, bulgularını sunabilir ve raporlayabilir.

-İş ahlakı ve sosyal sorumluluk konularına duyarlıdır.

-En az bir yabancı dili sözlü ve yazılı iletişimde Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde kullanabilir

 

YÖNETİM
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Aslıhan Ersoy BOZCUK
Bölüm Sekreteri
Fatma SÖNMEZ

Tel: +90 242 310 1819

Tel: +90 242 310 1830

Bölümümüz Youtube tanıtımı için tıklayınız.

Eklenme tarihi :3.11.2022 13:34:41
Son güncelleme : 1.04.2024 15:06:41